13 мар. 2018 г., 08:47

Равносметка в моя ден 

  Поэзия » Философская, Другая
276 0 2

Седнах и сам написах си поема,

че в този ден през март се бях родил.

Ще дам на тоя свят, но и ще взема –

дошъл съм, от живота съм попил.

 

Попих от радостта и от тъгата,

попих от болката и мерзостта,

попих от красотата и мечтата,

попих от щастието, любовта.

 

И днес се питам всичкото това е,

път извървян, изстрадан, все с отпор.

Вървях и в нищета, и във имане,

и учих се в движение със зор.

 

А толкоз малко всъщност май ми трябва –

две стаички, усмивка и любов.

Не знам какво ли още ще ме грабва

в моя неосъзнат докрай живот!

 

12.03.2018, Д.Таков

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??