20 авг. 2008 г., 22:50

Раздяла с морето 

  Поэзия » Пейзажная
1024 0 1
Раздяла с морето

Самотен е морският бряг и тъгува,
бризът топъл ни маха с ръка... да се сбогува.
Писък на чайки пронизва сърцето,
те остават волни да се реят в небето.

По пясъка късчета от нас разпиляни,
от дните щастливи, заедно с теб изживяни.
Слънчев лъч над вълните блести,
а в душите умират и възкръсват мечти.

За кратко сме тук, а утре ни няма.
И животът не е ли една голяма измама?
А любовта - една вечна заблуда,
макар че жив си само обичаш ли до полуда.

С гласа на Нептун ни омая морето,
събуди се в нас зовът на детето
и скри в джоба малка надежда,
да се срещнем отново, ако съдбата отрежда.

© Вероника Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??