17 июн. 2008 г., 13:20

Разкажи ми 

  Поэзия » Любовная
780 0 13

Разкажи ми за онези самодиви, дето нощем

се спускат тихо по перваза на душата ти.

За мен болиш и париш... Страдаш още...

Не си забравил огъня, пламтящ в сълзата ми.

 

Разкажи ми! По вятъра се нося като спомен,

ранявам те, когато се разлея нежно в теб.

Пресъхнала в очите ти съм, неживяла пролет,

или недописан стих от някой си поет.

 

Но ти ме носиш в себе си... Една ефирност

по устните изгрява с всеки следващ ден.

Пенлива съм, горчива като тежко вино.

До болка миг мечтан съм, ала не роден.

© Сияна Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??