С Андрей Първозвани си тръгва ноември.
Ще го запомним с маска и с есенен шал.
Загърнат с тъга и с палто от надежди
чезне в мъглата замислен, смълчан.
Бавно пристъпва, а след него декември
прага прекрачва с препълни торби.
В небето препуска впряг от елени,
гирлянди скрежат в разноцветни искри.
Декември! Някому дал, другиму взел…
Смесени чувства, раздвоена душа….
Рождественска нощ оживява с надежда,
с искрено чувство и с човешка молба…
Благословени да бъдем със здраве,
с пречистена обич и светли мечти.
С коледен блясък да намигат звездите
в грейналите от очакване детски очи.
Декември - уж същият, но и различен!
Ще дойде ли Коледа с фойерверки и гръм?
Очаквано весел, но се промъква на пръсти
със скромен, лиричен празничен звън.
Декември - уж същият, но и различен…
© Даниела Виткова Все права защищены