15 июн. 2008 г., 13:08

Разпиляна пеперуда. 

  Поэзия
745 0 11

           Вдъхновено от пиесата "Пеперудите са всъщност изтребители" 

 

 

Така ме разпиля...че дните ми

безумно пренощуваха по пясъци.

А струните на позлатените китари,

изгониха ме с крясък. И припаднаха.

 

***

Така ме разпиля, че звуците

ми завидяха даже за крилете

и ми изсмукаха прашеца от безсилие,

и ме превърнаха във смърт и самолети.

***

А после нежно те разбрах - по погледа -

че пеперудите са всъщност изтребители.

И те убиват повече любов,

и те се раждат живи не-обичали.

***

Но пеперудите са върли урагани

и на парчета те забулват и връхлитат.

Та ти така ме разпиля че дните ми

ще те запомнят. И ще те разсипят.

© Йоанна Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??