Вдъхновено от пиесата "Пеперудите са всъщност изтребители"
Така ме разпиля...че дните ми
безумно пренощуваха по пясъци.
А струните на позлатените китари,
изгониха ме с крясък. И припаднаха.
***
Така ме разпиля, че звуците
ми завидяха даже за крилете
и ми изсмукаха прашеца от безсилие,
и ме превърнаха във смърт и самолети.
***
А после нежно те разбрах - по погледа -
че пеперудите са всъщност изтребители.
И те убиват повече любов,
и те се раждат живи не-обичали.
***
Но пеперудите са върли урагани
и на парчета те забулват и връхлитат.
Та ти така ме разпиля че дните ми
ще те запомнят. И ще те разсипят.
© Йоанна Маринова Всички права запазени