15 янв. 2022 г., 03:23  

Разпяване на тишината 

  Поэзия
405 1 2

               Нестройни фрази се догонват,

 

               над глухотата надделяват,

 

               и бисерчета самородни

 

               отронват устните, задяват

 

               слуха, отвикнал да долавя

 

               избистрянето в светлината,

 

               мелодията път проправя

 

               из дебрите на тишината.

 

               И все по-звънките гласчета

 

               лъчи провират в плетеница,

 

               изгряващата им планета

 

               превръща в галеща деница.

 

 

© Светличка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??