15.01.2022 г., 3:23 ч.  

Разпяване на тишината 

  Поезия
319 1 2

               Нестройни фрази се догонват,

 

               над глухотата надделяват,

 

               и бисерчета самородни

 

               отронват устните, задяват

 

               слуха, отвикнал да долавя

 

               избистрянето в светлината,

 

               мелодията път проправя

 

               из дебрите на тишината.

 

               И все по-звънките гласчета

 

               лъчи провират в плетеница,

 

               изгряващата им планета

 

               превръща в галеща деница.

 

 

© СК Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Само за музика и нейното целебно въздействие ми се пише вече, Ники. Глуха съм за другите шумове. Зарадва ме.
  • Много е хубаво!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??