26 мая 2013 г., 11:37

Разстояния 

  Поэзия » Философская
490 0 0

Странно нещо са това, разстоянията.

Мерят ги с различни мерки.

Не разбират, че това са състояния

и се измерват със мълчания.

Дори космическите разстояния са нищо

пред човешкото мълчание!

А когато то е състояние

на близки хора,

това е най-тежкото наказание!

То е възможно най-далечното разстояние!

Въпреки непрестанното говорене, снимане,

спорене, днешното мълчание

е естественото обществено състояние!

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??