Когато избухне Вселената
и ледена нощ ни обвие,
единствен отломък от истина,
маскиран в дъждовно дихание,
ще стъпи в душите ни тихо
и спомен за обич ще носи.
Тъгата на времето свито
ще дойде с виновни въпроси.
От тях ще горчи и ще капе
любов "до поискване" само
и никой от нас не ще може
да каже на черното бяло.
© Геновева Христова Все права защищены