21 февр. 2008 г., 22:06

Реалността "Тук и Сега", ad hoc 

  Поэзия » Философская
609 0 2
Реалността "Tук и Сега", ad hoc
(с оглед на случая), е толкова различна,
колкото много са консенсусите лични
във всеки споделен "мисловен кръг"
със своите културни суб-традиции...

Реалността на другите по "принцип"
споделяме далеч не "всеки път",
а само тъй и колкото решим си,
така че да не ни "вземат за луд"...
Или за да почувстваме ги близки.

"По принцип"(там, тогава, те)
консенсусът "тук и сега" изключва.
"Реалност" е това, което "Е",
"действителност"- това, което "случва се"
в различните "реалности" съвкупно.

Доколкото придаваме му смисъл -
дотолкова ни пука как постъпваме,
когато "Мога" "вземе се в ръце",
"заело се с бакиите" на "Искам" -
консенсуалността тогава е престъпена.

© Кирил Ценев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??