(или да изнесеш артикулацията пред зъби)
Нищо ново в познатата джунгла,
със стадата макаци досадни.
Тук изяждат се ежесекундно -
бил то хищник, било тревопасен.
И по правило тук оцелява
само онзи, с по-многото зъби,
индивидът по-хитра направа
и с умения ловък да бъде.
Първенецът да лази и хапе,
най-способният в тъмно да вижда,
шампионът с най-тихите лапи,
онзи, който играта предвижда.
Да останеш без роля е сложно.
Ни под облик човешки, ни зверски.
Няма трета от двете възможни -
сам избираш - "ловец" или "жертва"
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Все права защищены
Рег,
Ave