28.10.2008 г., 13:05 ч.  

Регулация на ролите в хранителната верига 

  Поезия » Философска
737 0 11

(или да изнесеш артикулацията пред зъби)

Нищо ново в познатата джунгла,

със стадата макаци досадни.

Тук изяждат се ежесекундно -

бил то хищник, било тревопасен.


И по правило тук оцелява

само онзи, с по-многото зъби,

индивидът по-хитра направа

и с умения ловък да бъде.


Първенецът да лази и хапе,

най-способният в тъмно да вижда,

шампионът с най-тихите лапи,

онзи, който играта предвижда.


Да останеш без роля е сложно.

Ни под облик човешки, ни зверски.

Няма трета от двете възможни -

сам избираш - "ловец" или "жертва"


Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??