15 дек. 2010 г., 15:27

Решение 

  Поэзия » Другая
526 0 2

Решение

 

Вдишвам бавно и издишвам

насъбрала се тъга.          

Думи бягат ми излишни,

щом говоря си с дъжда.

 

Спомен, стон, дори въздишка.

Топла капчица сълза.

С пръст докосвам я и виж я

как се стапя тя сама.

 

Да, напразно ще да търся

светлина, де тегне мрак.

Но сърцето грозно пъшка

в леден обръч от инат.

 

Аз отказвам се да бродя

в мътен облак от лъжи.

Ще запълня празно тяло

с нови, девствени мечти.

 

И тогава пак ще дишам,

ще прогледна в черен здрач.

С дъх горещ ще да напиша

кой съм аз, защо живях.

 

 

 

 

(Първият ми опит.)

© Есенна песен Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??