Ревност
Ревността е болест нелечима,
появява се когато си отиде Любовта,
Когато връзката стане незначима
и изчезне доверието между двамата.
Любовта е чувство светло, силно
а ревността го помрачава,
веднъж появи ли се тя не си отива,
в душата се загнездва и остава.
Тя сблъсква се с Истината
и дълбоко я наранява,
съмнението в другия се появява.
На Истината Вярата ще помогне,
лъжите и измислиците да надмогне,
за да се върне пак доверието,
да се забрави неверието.
Да победи накрая Любовта
и занапред винаги да е така!
© Валентин Миленов Все права защищены
"Тя сблъсква се с Истината
и дълбоко я наранява,
съмнението в другия се появява."