12.11.2015 г., 21:08 ч.

Ревност 

  Поезия » Философска
251 0 1

                                              Ревност

 

Ревността е болест нелечима,

появява се когато си отиде Любовта,

Когато връзката стане незначима

и изчезне доверието между двамата.

 

Любовта е чувство светло, силно

а ревността го помрачава,

веднъж появи ли се тя не си отива,

в душата се загнездва и остава.

 

Тя сблъсква се с Истината

и дълбоко я наранява,

съмнението в другия се появява.

 

На Истината Вярата ще помогне,

лъжите и измислиците да надмогне,

за да се върне пак доверието,

да се забрави неверието.

 

Да победи накрая Любовта

и занапред винаги да е така!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Какво доверие..., освен ревност - след изневяра трудно идва любовта..., тя винаги нанася силни и разрушителни удари..., - съмнение е меко казано!!!
    "Тя сблъсква се с Истината
    и дълбоко я наранява,
    съмнението в другия се появява."
Предложения
: ??:??