Не чакай да ти кажа кой да бъдеш.
Отдавна всички рицари измряха.
Циничното ни време ги пропъди.
Уж бяха силни. Бяха и не бяха.
И ти си рицар – някъде отвътре.
И нищо, че изпитваш страх от битки,
а конят ти е толкова прегърбен,
че почна да се дави и на плиткото.
Какво, че взел си бронята на заем,
а нравът ти е някак по- изнежен.
Светът и без това е невменяем –
навярно няма и да забележи.
Аз те разбирам – бронята е тежка,
а теб нали гърбът те наболява...
Ще изгоря принцеските си дрешки
и почвам да се уча да оставам.
© Елена Биларева Все права защищены