14 нояб. 2015 г., 19:11

Рождения ти ден не ще забравя 

  Поэзия » Любовная
312 0 0

Рождения ти ден не ще забравя

 

Рождения ти ден не ще забравя -

към теб ме връща вечно памет гузна,

щом паднал, трябва пак да се изправя,

макар и понатъртен и охлузен.

 

Дали в неподходящ момент те срещнах,

късмета си по баламски изпуснах,

от страх, че кастриш строго всяка грешка,

взискателно присвила свойте устни?

 

Или вина бе туй на хороскопа -

че в лош аспект Уран бе със Венера?

Тя трайност търси, той е на синкопи,

не помни обещаното от вчера.

 

И ако ли (дай Боже!) задомена

след толкова години пак те видя

със друг и по достойнство оценена,

ще гледам отдалеч и ще си ида.


© Владимир Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??