РЪКАТА НА УТРОТО
когато отвътре съмне
утрото нагъва мрака
в кутията на Менделсон
и завърта ръчката
пръстите му бавно се разтварят бели
- тебешир
- невинен чаршаф
- първи сняг
- изцъклена луна
в краката на окрадена вълчица
- Млечен път
по който си тръгваш
© Диана Павлова Все права защищены