30 мая 2021 г., 06:52

С аромат на младост 

  Поэзия
228 1 5

Отварям входната врата
и влизам в двора у дома. 
Усещам аромат на карамфил- 
изплува бързо спомен мил! 

 

Навлизам в двора и отново
са цъфнали божурите отскоро, 
сълзата момина ухае-
любов във въздуха витае! 

 

Обичам този двор и аромат
и правят ме от всички тъй богат! 
На чувства, спомени, мечти
животът ми пред мен лети! 

 

И виждам мама у дома
как казва ми "Добре дошла!", 
а татко куфарите носи
пристъпвайки с краката боси! 

 

И виждам ги усмихнати, 
щастливи и притихнали, 
че вече пак сме у дома
и няма в къщи тишина! 

 

В кухнята усещам аз липата
и спомням си децата, 
с които си играехме на воля
на слънцето под зноя. 

 

Усещам аромата на бъзака
дори в леглото в мрака, 
когато лягах умаляла
след като съм аз играла. 
 
А мирисът на рози
под чардака с лози
напълва ми гърдите
и спомня нявга дните. 

 

Ах, тези аромати - 
до болка толкова познати! 
В живота няма старост
щом има аромат на младост! 

 

24.05.2021г.
 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??