20 июн. 2011 г., 20:02

"... с две липи отпред..." 

  Поэзия
829 0 2

"... с две липи отпред..."

Но затворихме къщата вече.
С двора, с капчука, с чешмата. 
Изпратихме сякаш далече
и ключа. Както правим с децата.

Ала слънце огрява перваза -
тихо драсва невидима клечка,
прогърмяват горещи талази 
за момент сякаш в старата печка.

А лалета усмихват лехите,
рохкав смях по полиците еква,
лъскат като след дъжд и стрехите,
а пък буря зад хълма приклеква.

И престилки политат с простора, 
и понася ги вятърът щедро.
Пак надничат деца над стобора.
Даже гайдата звънва най-ведро.

Може гайдата днес да е прашна.
Лазят бурени, вярно, в лехите.
Но не е ли по-тъжно и страшно,
да забравим дори за липите?

© Владислава Генова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??