19 апр. 2008 г., 23:49

С име на цвете 

  Поэзия
1491 0 3
 

 

Цветенце подай ми ти!

Цвете - свежо и красиво!

Фрезия или орхидея,

лале или зюмбюл?

Има ли значение...?

Всички са прекрасни!

 

Ала име на цвете

носиш ли ти -

горд бъди!

Винаги свеж,

разцъфващ и красив

си остани!

 

Примамвай със свoята

красота и скромност.

Но под зелените листа

бодли винаги скривай,

защото опасности има,

дори за малките цветя!

 

А когато за миг увехнеш,

вяра не губи и бързо разцъфни!

Светът жадува за спокойствието,

което блика от изящните,

още мокри от сутрешна роса,

пролетни цветя!

                               

                                         Честит Имен Ден на всички хора, носещи име на цвете!!!

© Виолета Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • страхотно е Браво!
  • "А когато за миг увехнеш,
    вяра не губи и бързо разцъфни!"

    Браво, Вили! Прекрасен стих! Поздравления!!!
  • Браво
Предложения
: ??:??