9 дек. 2012 г., 22:37

С очите на неделната любов 

  Поэзия » Любовная
522 0 2

С невинните очи на любовта в неделя

оглеждам този свят, болезнено красив

и светлосиньо чувство душата ми разделя

на две: написан и неписан, ала сънуван стих.

 

Написана е сякаш добрата ù пол'вина.

Във нея се подреждат римувани неща.

И бавно там изплува мечтаната картина

и  моят влюбен ден венчава се с нощта.

 

Неписани остават надеждите ми скрити:

отново да те срещна и ти до мен да спреш,

без звук да си говорим – единствено с очите,

а въздухът да тръпне от страст и от копнеж.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??