6 июн. 2007 г., 19:43

С последната си длан 

  Поэзия
1721 2 20
Ако поемеш някога срещу съдбата,
аз няма да се втурна да те спирам.
Ще тръгна с тебе. Сигурна и сляпа
и всяка смърт със тебе ще умирам.

И ако някога пропаднеш рязко в блатото,
аз няма да се втурна да те вадя.
Ще легна в калното до теб. Съвсем съзнателно.
И ще изгарям с теб на всяка грешна клада.

Ако загубиш себе си и тръгнеш да се търсиш,
аз няма да се втурна да те дърпам.
Ще търся с теб. И ако някога се скъсаш,
с последната си длан ще те закърпя.

© Елица Мавродинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??