5 сент. 2010 г., 22:26

Samba triste * 

  Поэзия » Другая
870 0 13

сяда на всеки странен дървен стол

който после снима с фотоапарата си

и хвърля  монета

изсипва под езика си

две три  остарели думи

запалва лула

завива зад ъгъла казвайки

другия път ще ти разкажа една истинска история  за риби

прави крачка в светлината

и една друга по обратния път

се движи с празен  калъф от тромпет

фишу с цвят на вятър

птиче и ден

никога не е рано за маргарити казва

никога

и

пуска понякога по ревера на сакото си

ноти на самба

която започва на юг в три без четвърт сутрин

и снима

всеки не започнал изгрев

в сърце на дъното на чаша посипана със сол

и тъга една малка

седнала на всеки странен  дървен стол

по улиците на ноември

 

 

*тъжна самба

© Зорница Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??