14 дек. 2008 г., 07:17

Самота 

  Поэзия » Другая
675 0 3
Здравей, Самота,
очаквах те...
Как си? Как пътува?
Шумни ли бяха тълпите,
дали им се полюбува?

Здравей, Самота,
очаквах те...
А как си се променила,
не носиш вече шипове
и раница изгнила...

Здравей, Самота,
очаквах те...
При мен ли ще поостанеш?
Аз имам две легла
и малко незараснали рани.

Здравей, Самота,
очаквах те...
Но не и толкоз хубава,
дали не е от влака,
във който си пътувала?

Здравей, Самота,
очаквах те...
Но влизай, не стой на прага.
Кога от теб съм бягала,
дори със теб да страдам.

Здравей, Самота,
очаквах те...
Дай куфара, палтото си
и да затворим мрака
отвън и зад стъклото ни.

© Дениз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??