Далече си от мен сега
и вчера, днес и утре за мен е все едно.
Страхът във мене проговаря: „дали ще се завърнеш ти...?”,
че пламъкът у нас угасва, а със сълзи отдавна аз не мога да те спра.
Обрекохме се самотници да бъдем,
без жал проклели дните на любовта
и вече скитници сме без душа.
Това е истинско безумие – във пламък адски да горя без жарък огън...
И от егоизъм само не изричам:
"върни се - не ме оставяй, любими, вратата не затваряй",
а думите във мен напират...
от грешки учил се човекът – казват, но себе си за грешен той не признава.
© Светла Иванчева Все права защищены