16 авг. 2009 г., 15:26

Сбогом, лято! 

  Поэзия
1873 0 14

Ти пак си тръгваш, светло лято

и с тебе си отива част от мен,

с крила помаха ми отлитащото ято,

с тъга изпрати го разплаканият ден.

 

Отиваш си, отиваш, топло лято,

след тебе есен тук ще позвъни,

във клоните ще духа хладен вятър,

листата ще се ронят като сълзи!

 

И зимата със бури ще вилнее,

и леден студ земята ще смрази,

а после топъл вятър ще повее,

ще се разлеят пролетни води!

 

Ти пак ще се завърнеш, светло лято

и птиците ще дойдат някой ден,

но няма да се върне мойта младост -

отиде си завинаги от мен!

 

 

 

 

 

 

 

 

© Ракина Радева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??