* * *
Когато умра,
духът ми ще влезе в къщите ви
да си вземе с вас последно сбогом.
Тогава ще види вашите болки и радости,
за които дори не е подозирал,
когато кафето пили сме заедно
или сме се наранявали;
Ще поплаче с вас,
ще се порадва с вас
и ще си тръгне
по дългия път на зведите,
да отиде при Бог
да Му разкаже,
да Го помоли
за вас
и за себе си.
© Албена Стефанова Все права защищены