15 дек. 2020 г., 14:30

Сбъднат сън 

  Поэзия » Для детей
648 1 2

 

 

Свири Вятърко в олука

Дъждецът по стрехата чука.

Под нея, на топло в гнездото,

спинка Врабчо в леглото.

 

Сънува светъл ден.

С нова премяна пременен

лети за там, където на дървото

сбрали са се момите на селото.

 

От всички накацали птици,

най - голямата сред тях хубавица

е Врабка - съседката от махалата

дошла и тя за веселбата.

 

На танц Врабчо я покани.

Преди тя да стане,

усети по своята шапка

дъждовна капка след капка!

 

От счупената керемида над леглото

Дъждецът направи му доброто -

с ледени капки отвън

прекъсна Врабчовия сън.

 

Врабчо от леглото скочи,

потърка бързо очи

и през прозореца навън

видя наяве своя сън.

 

Кацнала на съседната стряха,

Врабка с кърпичка му маха.

Вежливо  я покани за дама,

Коледа да празнуват двама!

 

© Никола Яндов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Сбъднат сън »

9 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??