3 апр. 2008 г., 07:46

Сбъркана работа 

  Поэзия
969 0 15
 

Сбъркана работа

 

Всичко е сбъркано

в тази памет народна

още от Омир и Троя

та до Одрин и Драва...

 

 

Вадят лъкове,

вадят мечове -

ето ги мускетарите,

конниците със шашките,

пехотата с пушките,

пилотите със самолетите...

 

 

Влизат във песни - човешките.

Не пеят само майките.

 

 

В учебници - детските

Истини спорят със истини

колко велики са битките,

колко са славни героите...

 

 

По площади засаждат паметници.

Цветя поднасят сираците.

 

 

Помнят по села и паланки

армии как раждат войници,

как раждат легенди

захаросани политици.

Помнят.

 

 

Забравят -

Пушките раждат вдовици...

© Стоян Владов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??