11 дек. 2009 г., 10:34

Сценарий за сън (Принцът на Персия) 

  Поэзия » Другая
535 0 0

Казваш ми да ходя на разходка

с лодка по реката Нил?

Браво!

А ако ме срещне крокодил?

Ще каже: Брей, каква находка! :-)

 

Аз пък ‘що ли си представях

нещо по-загадъчно и древно -

пламъци и сенки тайнствени,

отнесени от пясъка на времето?

 

Антични замъци и кули,

бездънни пропасти, зловещи лабиринти,

в мистерия от векове забулени...

(Май въображението ми се развинти. :-))

 

И за да не звучи като кошмар,

(в живота всеки има своя версия),

все пак баща ми във съня е Цар.

Позна, нали?... на Древна Персия.

 

Май липсва нещо в целия спектакъл.

Очакваме ли нещо още да се случи?

Остава малко, все пак сънят е кратък,

надявам се и хепиенд да се получи.

 

Дълбока древност, цар, принцеса

и зъл везир, стремящ се към властта...

Преди да падне и последната завеса...

Дали победата ще е на любовта?

 

Дали ще дойде... Принцът?

© Цветелина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??