"Преживях те!" -
Хиляди пъти ли да ти го кажа?
... остана си наум,
глас не ми достигна пред теб да го изкажа.
Само силно съжалявам...
не теб, а себе си -
отново,
че в живота нямам нищо вълнуващо и ново.
Само тишина.
И плясък от криле на птици,
отлитащи в безкрая...
И светлина, горяща моите зеници,
озаряваща и празнотата на деня.
Преживях те теб! А себе си?
Не осъзнах кога изгубих...
мене си!?
Не, в стаята не е напълно пусто,
нали все пак аз съм там,
но животът ми влязъл е във русло
и отричам себе си и аз.
Преживях те, но аз имам още да живея
и макар за теб да спрях...
ще намеря идеал, за който да копнея!
~Десислава К.~
© Десислава Консулова Все права защищены