На конкурса - за певици
в Негованските блата
седем жаби - кекерици
взеха челните места.
Първа стана - млада жаба,
с песничка за Любовта!
Тя заслужи - топ награда -
малък чек и грамота!
Второ място - взе певица,
със чудесен рокендрол!
Славна жаба от Твърдица,
от един огромен гьол.
Дребна жаба стана трета,
със богат и весел глас.
Тя изпълни - две парчета
за морето и Бургас!
Пък - четвъртата награда,
бе за жаба с бавен стил.
С много чувствена балада
за блатата в Кюстендил.
Много трудно - пета стана,
след нечувана кавга
местна жаба - сладурана,
с чудна песен за мира!
Почетното - шесто място
бе за жаба от Разлог.
Тя изпя - почти прекрасно
адски весел, Лимборок!
Седмо място, там заслужи
фолк фурия от Мадан.
Щото с подкуп си послужи,
без дори да я е срам!
А… специалната награда
бе за щъркел от Мъглиж.
Седем жаби, той си грабна
и излитна към Париж!
Там ги даде да ги сготвят
в много хубаво бистро.
Бутчета - да му приготвят,
с кроасани и масло!
Юри
Йовев
Януари
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены