16 февр. 2015 г., 21:37

Седем маски, две ръце 

  Поэзия » Любовная
387 0 2

сама скова си Кръста...
със подръчни средства!
преброи се бавно -
седем маски...
две ръце и десет пръста
а за факла - житейската и летва
(звярът спи в душата скрит!)
пироните не стигат - има само три
(библейски странен дефицит)
нищо!... по един за всяка длан
а третия - за биещото ù сърце
и той е от сребро... за да не възкръсва
(Господи, каква заблуда!)
преди това, обаче...
все още има сили да прегръща
и сили... да обича...
(до полуда!)

 

а после ще се закълне във Бог,
че никога не е обичала
и ще проследи с прощален поглед
онази преминаваща край Кръста ù Любов...

 

Жени Иванова

© Jasmin Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??