26 июн. 2010 г., 21:03

Седем-осми 

  Поэзия » Другая
641 0 5

Седем-осми

 

Простряно е

прането на простора.

В понеделник

бельото на

надеждите се рее.

Във вторник

болката на струпеи

от ежедневието и

думите висят...

Обесени.

Проблемите

тежат на щипките

във сряда.

В четвъртък

духовете

на разбуненото време

са в женски

безпорядък.

Любовта защипвам

в петък.

За отцеждане.

Във събота

затлачените сметки

се ветреят.

Изправям ъгли,

ръбове нагаждам и

гладя бръчките

в неделя.

Защото в

понеделник

простряно е прането.

На простора.

Процедурата е същата.

И пак е седемдневие.

 

© Таня Хаджидимитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??