Седем-осми
Простряно е
прането на простора.
В понеделник
бельото на
надеждите се рее.
Във вторник
болката на струпеи
от ежедневието и
думите висят...
Обесени.
Проблемите
тежат на щипките
във сряда.
В четвъртък –
духовете
на разбуненото време
са в женски
безпорядък.
Любовта защипвам
в петък.
За отцеждане.
Във събота
затлачените сметки
се ветреят.
Изправям ъгли,
ръбове нагаждам и
гладя бръчките
в неделя.
Защото в
понеделник
простряно е прането.
На простора.
Процедурата е същата.
И пак е седемдневие.
© Таня Хаджидимитрова Всички права запазени