3 апр. 2011 г., 21:02

Северна пролет 

  Поэзия » Пейзажная
483 0 2

СЕВЕРНА ПРОЛЕТ

Разбудиха ни  лебедите бели.
Надигнахме глави изпод снега,
снежинките си тръгват остарели,
ледът се пука в немощ  и тъга.

Потоците под него  песни са запели,
замаяна от сън изправя се трева.
Поклащат клоните дървета загрубели
и канят в танц  зелените листа.

Високи, преспите чела са свели
пред полъха на Пролетта.
Напети облаци са мястото си взели,
дъждец  ръми живот и светлина.

Прелитат врани черни, изгладнели
 и за последно къпят се в снега.
При нас са лебедите долетели,
с любов поправят старите гнезда.

© Лидия Сиркавара Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??