10 окт. 2011 г., 00:55

Сезонът на добрите хора 

  Поэзия » Другая
649 0 3

 

 

СЕЗОНЪТ НА ДОБРИТЕ ХОРА

Сезонът на добрите хора –
може би е пролет – влетяла
с разцъфтели клони в новия ни ден.
Заслушани във трелите на славея -
отправят благослов - за теб, за мен...

Сезонът на добрите хора -
може би е лято – с огнен изгрев,
гальовно галещ морската вълна.
Отправят благослов и греят слънчево -
от августовски звездопад даряват ти звезда...

Сезонът на добрите хора –
може би е есен – килим от тиха красота.
Отправят благослов и ето -
на две разделят хляба си със теб
и пълна е душата ти, нали? - Да! Да!

Сезонът на добрите хора? 
Може би е зима – бумти запалена камина
у дома. А те, с любов безмерна, 
отправят благослов и огъня поддържат...
Сам Бог ги е изпратил - да осветят нощта...

09.10.2011г.

© Хрис Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??