Сгуши се в мен, аз искам да те стопля,
премръзнала си малко, може би.
Пъхни ръце във моите и после
сложи глава на моите гърди.
Послушай как сърцето ми трепти
и пее свойта нежна, мъжка песен,
сгуши се ти във мене и заспи,
крилата на съня ще са чудесни.
Със своя дъх, дъха ти ще усещам
и - слели се в едно - ще сме сами,
мигът за нас ще стане безконечен
и сякаш тук със теб не сме били,
а там, отдавна, в друга вечност,
когато Волна Птица беше ти,
а аз пък бях Лазурното Небе!
© Ангел Филипов Все права защищены