ЩАРО И ПИСАНА
Приказки са празни,
че двама били са
врагове омразни -
котката и песа.
Шаро и Писана
са другари верни,
още от зарана
те са неразделни.
Бягат и играят -
много са забавни
и белички правят,
пакостчици разни.
Пъргави, чевръсти
смачкаха цветята,
Маца мишки търси
сега сред тревата.
Гони малки птички -
много ги обича,
врабци, лястовички,
Шаро с нея тича.
Този клепоушко
с бяло на челцето,
има си ботушки,
черно на нослето.
Гордата Писана
с щръкнали ушички,
с шарена премяна
ходи по терлички.
Любопитна тя е,
с открити очички,
повече да знае
иска тя от всички.
Много са различни,
но пък се обичат
толкоз са различни,
все заедно тичат.
Имам и картинки
с любимците мои.
Мили животинки
са тези герои.
© Анка Келешева Все права защищены