17.06.2015 г., 14:37 ч.

Шаро и Писана 

  Поезия » За деца
497 0 3

ЩАРО И ПИСАНА

 

Приказки са празни,

че двама били са

врагове  омразни -

котката и песа.

 

Шаро и Писана

са другари верни,

още от зарана

те са неразделни.

 

Бягат и играят -

много са забавни

и белички правят,

пакостчици разни.

 

Пъргави, чевръсти

смачкаха цветята,

Маца мишки търси

сега сред тревата.

 

Гони малки птички -

много ги обича,

врабци, лястовички,

Шаро с нея тича.

 

Този клепоушко

с бяло на челцето,

 има си ботушки,

черно на нослето.

 

Гордата  Писана

с щръкнали ушички,

с шарена премяна

ходи по терлички.

 

Любопитна тя е,

с открити очички,

повече да знае

иска тя от всички.

 

Много са различни,

но пък се обичат

толкоз са различни,

все заедно тичат.

 

Имам и картинки

с любимците мои.

Мили животинки

са тези герои.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??