17 мар. 2004 г., 18:42

Шхуна 

  Поэзия
1287 0 3
Знойна шхуна ти бъди!
Аз, пиратска бригантина.
Ще поря морски дълбини,
ще те открия щом те има.

Стройна си и поврътлива,
платната ти от кадифе,
такелажът си го бива,
а кърмата ме зове.

Кренът ти ме подлудява,
амплитудата - мечта.
Всеки кораб се надява
в рейд да бъде с теб в нощта.

Не ще избягаш от съдбата
дори с прекрасен екипаж.
Попътен вятър е в платната,
настигна ли те - абордаж!

© Найден Найденов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??