ЩАНТАВО ВРЕМЕ
Аз исках да напиша стих,
за какво ли пък не зная,
за времето, сега реших,
а май няма да позная.
Започнах: "Мрачно е!", пък то
едно слънчице припича
и тъй е топличко, като
на пролет по ми прилича.
"Баба Зима пак е дошла -
викат радостно децата,
с дебел, бял кожух през нощта
тя покрила е земята."
Где е този сняг, къде е?
Много жалко за децата,
вятър голи клонки вее,
зимата се крий горката.
Пролет, лято, есен, зима -
всичко се обърка вече,
гледай навън какво има,
на туй радвай се, човече!
© Анка Келешева Все права защищены