14 мар. 2007 г., 20:28

Ще бъда 

  Поэзия
912 0 25

 

 

Ще бъда там, където не очакваш,

във всяка фибра, спора, гъба,

по всичко твое ще полепна,

и винаги до теб ще бъда.

 

Ще бъда скрит дори и в прахоляка,

който предизвиква те да кихаш,

ще съм притихнал там, ще чакам,

отново и отново да ме вдишваш.

 

Ще бъда в хладката вода,

когато летен душ си вземаш,

ще се стичам по лице ти, по гърба,

чрез кожата си в теб ще ме поемаш.

 

Ще бъда скрит във подарено цвете,

с листенцата му ще те милвам,

и потънал в мекотата на ръцете,

във дланите ти тихичко ще се усмихвам.

 

Ще бъда там, където не очакваш,

дори във захарта, подслаждаща кафето

и с всяка глътка част от мен ще вземаш

и ще се смесвам със кръвта в сърцето.

 

Ще бъда там, ще бъда винаги до тебе,

дори когато се въртиш във нощ безсънна,

ще те завивам, дълго ще те гледам

и ще ти пея тихичко, дорде се съмне.

 

Ще бъда там, където не очакваш,

навсякъде, по всяко време,

когато радваш се, когато се разплакваш,

ще бъда винаги до тебе.

 

 

 

 

© Деян Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??