3 янв. 2019 г., 00:46

Ще можеш ли 

  Поэзия » Любовная, Другая
400 0 3

Ще можеш ли, тъй дълго да ме чакаш? –

докато дойде следващата пролет,

започнат ли капчуците да плачат,

ще дойда със един славеев полет!

 

Ще можеш ли, тъй дълго да ме чакаш? –

сред вихрени огньове, несломени,

дори в безсилие там да се влачат,

останки от гори изпепелени!

 

Ще можеш ли, тъй дълго да ме чакаш? –

докато спусна се до дълбините

и там, сред тишината, и сред мрака,

ще взема те – от мен не ще си скрита!

 

Ще можеш ли, тъй дълго да ме чакаш,

тъй както майка чака свойта рожба?

Горчилка даже да таи в душата,

отрова във последната си дажба!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодарско за коментарите Гавраил, Еси! Поздрави и приятна нова седмица от мен!
  • С Гавраил. Много силен стих! Поздравления и от мен!
  • Разтърстващ стих.Думи дошли от дълбините на душата.
    За Много Години!
Предложения
: ??:??