Jan 3, 2019, 12:46 AM

Ще можеш ли 

  Poetry » Love, Other
399 0 3

Ще можеш ли, тъй дълго да ме чакаш? –

докато дойде следващата пролет,

започнат ли капчуците да плачат,

ще дойда със един славеев полет!

 

Ще можеш ли, тъй дълго да ме чакаш? –

сред вихрени огньове, несломени,

дори в безсилие там да се влачат,

останки от гори изпепелени!

 

Ще можеш ли, тъй дълго да ме чакаш? –

докато спусна се до дълбините

и там, сред тишината, и сред мрака,

ще взема те – от мен не ще си скрита!

 

Ще можеш ли, тъй дълго да ме чакаш,

тъй както майка чака свойта рожба?

Горчилка даже да таи в душата,

отрова във последната си дажба!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодарско за коментарите Гавраил, Еси! Поздрави и приятна нова седмица от мен!
  • С Гавраил. Много силен стих! Поздравления и от мен!
  • Разтърстващ стих.Думи дошли от дълбините на душата.
    За Много Години!
Random works
: ??:??