5 сент. 2015 г., 20:18

Ще тръгне... 

  Поэзия » Любовная
404 0 1

Лятото ще тръгне. Ще поиска

със морето да се раздели.

Над вълните чайка ще изписка

и внезапно ще го заболи.

 

Но ще тръгне. Тъжно ще остави

дъх зелен на изворна вода,

пеперуди в тъмните дъбрави,

облак син и мъничка следа

 

по лицето на едно момиче.

Нов за нея, друг ще е светът.

Лятото ù каза да обича

и целуна я за първи път.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Какво по-хубаво лято от това, успяло да остане завинаги „по лицето на едно момиче“ Поздрави!
Предложения
: ??:??