18 окт. 2009 г., 12:48

Щъркелови гнезда 

  Поэзия » Другая
455 0 2

Душата ми
сега
е пусти улици,
в които скита пролетта,
а няма кой да я посрещне.

Из парковете
виолетките
се скъсват да цъфтят,
разтварят се
в зелени пъпчици
дърветата.

И щъркелите,
казват ми,
че на ята
прииждали.

Но само в моето огнище
все още
грее зимен огън.
Любовта
подпалила е
празните гнезда.

Дали
за пролетно пречистване?...

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??