5 мар. 2006 г., 12:40

Силуети на нощта 

  Поэзия
1096 0 2

Силуети на нощта - сън, проблясък, пеперуди;

Бял зефир от изумруди, бледоцветни под дъжда.

Крехък писък, хладен стон, шум от ангелски крила -

Океан в покров разсечен, кръст в окови на страстта;

Лъчи - кристали ледни, нощ в безбродна тъмнина -

Карнавал, трупове бледни, призма - маска и душа…

Орхидея, поглед тих в тишината на нощта,

Роб на демон, хищен, гробен сред догара на свещта:

Устни в кръв, сред дим и пепел, черен миг на светлина.

Орхидея, поглед тих в тишината на нощта…

Карнавал, игра всевечна, черна маска без душа -

Кристали - сълзи ледни, нощ в безбродна красота…

Океан, нефрит обречен в жад за демонски слова.

Крехък писък, хладен стон, шум от ангелски крила -

Бял зефир от изумруди, бледоцветни под дъжда.

Сън, проблясък, пеперуди - силуети на нощта…

© Никола Пиперков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Отнесено, красиво, завладяващо и доста вдъхновяващо Поздравче за прекрасния стих
  • Наистина не знам какво да напиша...Думите не стигат-ти си ги използвал всичките...Просто е...завладяващо...Съвършено!Поздравления!!!
Предложения
: ??:??